Pastis
de Poma d'Olot
Ingredients
2 ous
75 gr. farina
25 gr. de
"Maizena"
100 gr. sucre moreno
1/2 sobre de llevat
1/4 de llet
4-6 pomes
Melmelada d'albercoc
Preparació
En un bol, bateu-ho les clares a punt de neu i reserveu.
En un altre bol bateu els rovells amb el sucre fins que quedi un pel esponjós,
ja i podeu-ho afegir la llet i tot seguit la farina, la "Maizena" i
el llavat tot ben tamisat. Ja podrem afegir les clares amb molt de conte perquè
no perdin volum.
Pelarem 3 les pomes i les tallarem a daus i barrejarem
amb la massa del pastis .Hi ha d'haver
força poma perquè aquesta ens aguantarà la poma del damunt.
Escampeu be la massa al motllo (si pot ser de silicona )
repartint be la poma a daus. Peleu les
pomes restants i talleu-les a lamines per arnar-les col-lo cant amb gracia
damunt del pastis.
Poseu-lo a coure al forn prèviament escalfat a 200ºC
durant 55 minuts. per assegurar-nos que es cuit, poden punxar-lo amb un punxo i
comprovar que surt sec. En treure'l del forn, deixeu-lo refredar una mica i
pinteu-lo amb la melmelada amb l'ajuda
d'un pinzell.
Nuri Mataró
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada