Fricando
Ingredients
1 llata
100g
moixernons
Farina
1
ceba mitjana
2
tomacons
1
granet d’all
Oli
Sal
i pebre
Per la picada:
1gra
d’all
1
llesca de pa
5
avellanes
5
ametlles
Uns
quans pinyons
Un
grapadet de moixernons
Preparació
Passarem
els moixernons per sota de l’aigua en una escorredora i els deixarem en remull amb un bol amb força aigua.
En una paella i posarem oli d’oliva i fregirem
l’all pelat sense que es cremi i el reservarem, s’hi fregeix el pa i es reserva
també, per la picada. La carnissera ens l’haurà tallat la llata primeta i fen
uns tallets al costat perquè no arronsi. La salpebrem i em la farina blanca enfarinem els talls i els fregim
una mica i tot seguit els posem damunt d’ una cassola de terra, tots ben
estesos que quedin ben posats.
Amb
l’oli que ha quedat es fa un sofregit a poc foc amb la ceba ,l’all i els
tomacons fins que quedi brillant i es tira per el cim de la cassola amb els
talls ja fregits, també si tiren els moixernons escorreguts. L’aigua dels
bolets es guarda per fer la picada. En un pot de batedora si posa: l’all i el
pa fregit,els fruits secs i el grapadet de moixarrons junt amb l’aigua de
tenir-la en remull, es tritura ben fi i es tira a la cassola. I a
poc foc es va fen sacsegen la cassola fins que sigui cuit. Si cal s’hi afegeix una mica mes d’aigua.
Millor
que sigui fet un parell de dies.
Nuri Mataró.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada