dimarts, 22 de novembre del 2011

COCA DE LLAVANERAS




Coca de Llavaneres



Per a 4 persones

1 paquet de pasta de full(2 tires)
2 ous
75 g de sucre
50 g de pinyons

Per a la crema
1 l de llet
200 g de sucre
8 rovells d’ou
½  canonet de canyella
90 g de Maizena
Pell de llimona
Preparació

        Primer de tot, prepareu la crema. Poseu la llet al foc amb un cassó , junt amb el sucre, un tros de pell de llimona i la canyella i quan arrenqui el bull deixeu-la una estona perquè agafi el gust. A part bateu els rovells amb la Maizena.
Tot seguit, es tira la llet al bol dels rovells, es remena bé la barreja i es cola per tornar-la al cassó. Poseu el cassó al foc fins que arrenqui el bull, sense deixar de remenar amb una batedora manual. Reserveu la crema fins que es refredi. Enceneu el forn a 200º. Estireu una de les pastes de full i amb una forquilla punxeu-la tota, sols deixant un centímetre a tot el vol.  S’aboca la crema sobre la pasta de full que hem punxat perquè no pugi i ja podem cobrir-la amb l’altra peça. Seguidament munteu dues clares d’ou a punt de neu i hi afegiu els rovells i el sucre molt a poc a poc. Quan la mescla sigui homogènia, aboqueu-la per sobre de la coca i tireu-hi els pinyonets pel cim . Enforneu la coca al forn ja calent però el baixeu a 180º durant uns 20-25 minuts aproximadament. Es treu i es deixa refredar.
Nuri Mataró


.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada