Coca
de Llavaneres
Per a 4 persones
1
paquet de pasta de full(2 tires)
2
ous
75 g de sucre
50 g de pinyons
Per a la crema
1 l de llet
200 g de sucre
8
rovells d’ou
½ canonet de canyella
90 g de Maizena
Pell
de llimona
Preparació
Primer de tot, prepareu la crema. Poseu
la llet al foc amb un cassó , junt amb el sucre, un tros de pell de llimona i
la canyella i quan arrenqui el bull deixeu-la una estona perquè agafi el gust.
A part bateu els rovells amb la
Maizena.
Tot
seguit, es tira la llet al bol dels rovells, es remena bé la barreja i es cola
per tornar-la al cassó. Poseu el cassó al foc fins que arrenqui el bull, sense
deixar de remenar amb una batedora manual. Reserveu la crema fins que es
refredi. Enceneu el forn a 200º. Estireu una de les pastes de full i amb una forquilla
punxeu-la tota, sols deixant un centímetre a tot el vol. S’aboca la crema sobre la pasta de full que hem
punxat perquè no pugi i ja podem cobrir-la amb l’altra peça. Seguidament munteu
dues clares d’ou a punt de neu i hi afegiu els rovells i el sucre molt a poc a
poc. Quan la mescla sigui homogènia, aboqueu-la per sobre de la coca i tireu-hi
els pinyonets pel cim . Enforneu la coca al forn ja calent però el baixeu a
180º durant uns 20-25 minuts aproximadament. Es treu i es deixa refredar.
Nuri Mataró
.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada