dimarts, 22 de novembre del 2011

AMANIDA D'ARROS AMB ESCALIVADA




Amanida d’arròs amb escalivada

Ingredients

250gr d’arròs basmàtic
2 pebrots vermells escalivats
1 alberginia escalivada
1 patata al caliu
Una mica d’enciam, escarola, canonges i rocola
Oli d’oliva
Vinagre de Mòdena
Sal

Preparació

Es cou l’arròs 10 minuts a foc lent amb la sal. Un cop cuit es cola i es posa amb motlles de flam. Es deixen a la nevera fins l’hora de muntar el plat.
L’escalivada perquè quedi mes gustosa es fa al foc directe del gas amb unes esgraelles. Un cop siguin cuits els poseu en una cossola i tapats perquè suïn,i es puguin pelar millor. Després d’un parell d’hores o mes ja es poden pelar i deixar en un altre atuell i també es tapa.  . La patata la podeu fer al microones 5 minuts de cada costat, a màxima potencia. Deixeu-la refredar.
Ja podem muntar el plat: primer de tot ha hi posem el flam d’arròs al mig del plat i pels costats el pebrot i l’albergínia tallada a tires, les patates a rodanxes i també es posen per el voltant del plat. Els enciams tallats petis es posen pal damunt.
Amb el suc que ha fet el pebrot i l’albergínia el posem en un bol i hi afegim el vinagre, l’oli i la sal, remenem que quedi emulsionat i s’amaneix el plat. Desitjo que us agradi.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada