Paella
Nuri
Ingredients
per 4 persones
400
gr de arròs
2 litres de fumet de peix
Una
sèpia mitjana
200grs
de costella de porc
4
salsitxes
8
gambes
1
pobrot vermell
1
pobrot verd
8
gras d’all
4
tomàquets
Julivert
¼
k de musclos
2
carxofes si es el temps
Preparació
En una paella per fer arròs s’hi posa
oli d’oliva, es fregeix la costella tallada petita i les salsitxes i (si es
temps d’escarxofes , un parell tallades a quarts ). Un cop sigui ben ros tot es reserva en un plat. Després s’hi posen les gambes , tomba i tomba per
cada banda, es reserven. Tallarem els pebrots a daus i els tirarem a la paella
i quan comencin a estar cuits i tirarem els alls, tallats ben petits fins que
siguin rossos llavors i tirarem el tomàquet ratllat junt amb el julivert tallat
ben petit.
Quan quasi sigui cuit s’hi tira la sèpia
tallada petita junt amb la “salsa”.
Quan estigui cuit s’hi afegeix la costella, les salsitxes i les escarxofes.
Tot seguit s’hi tira l’arròs i els pèsols, se li dona unes voltes, perquè penetrin
els gustos, ja i podem tira el fumet de peix junt amb suc dels musclos, que ja
tindrem oberts. 3 cullerots per cada 100gr. = 12 cullerots.
S’hi
tira el pebre vermell i la sal. 10 minuts a foc fort i llavors si posen amb
gust les gambes i els musclos i 5 minuts a foc suau. Ja podem tancar el foc i
tapar la paella amb un drap net duran 5 minuts i ja el podem servir.
Nuri Mataró
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada