Tió de Nadal
4ous
4 cullerades de cacau pur
1 cullerada de llevat
100gr de sucre fi
100 gr de farina
mantega per untar
un full de paper de forn de 35 per 45 cms.
Preparació
Per fer la planxa de xocolata necessitem el paper de forn tallat a les mides
esmentades. I formeu una capsa doblegant una vora de 2cms a cada costat . Fixeu
les cantonades amb unes agulles de cap pel canto de fora i unteu-la amb
mantega.
A part separeu els rovells de les clares, bateu les
clares, anant-hi afegint de mica en mica el sucre, fins que quedin muntades a
punt de neu. Afegiu-hi els rovells i aneu-los barrejant amb suavitat fins que
quedi una pasta molt fina. De mica en mica aneu-hi incorporant a la barreja la farina, el llevat i el cacau
pur, tot prèviament tamisat.
Aboqueu la pasta a la capsa i alliseu fins que quedi d' un mateix gruix. Poseu-la al forn a coure
durant 10 minuts a temperatura de 170º. Deixeu-la refredar una mica i traieu
les agulles, i l' aboqueu damunt d'un drap. Traieu el paper cargolant pel cantó llarg amb el drap. Deixeu que
s'acabi de refredar dins del drap perquè
agafi la forma.
2ª
part
1 bric de nata per
muntar de 200gr.
300
gr. Xocolata (Nestle postre).
8ametlles
crues
2
cireres confitades
Preparació
Per preparar la trufa, posar la nata al foc i quan comenci a bullir, retirar-la i
afegir 100gr de xocolata ratllada. Deixar refredar completament i posar-la unes
hores a la nevera i després muntar-la. Ompliu la plana de xocolata amb la trufa
i enrotlleu-lo perquè quedi en forma de braç de gitano. Talleu les puntes una
mica esbiaixades perquè sembli un tronc.
Foneu la xocolata i la mantega al bany maria i quan sigui
ben fina pinteu el tronc (al llarg); amb
una forquilla feu les estries del tronc. Decoreu-lo amb les cireres clavades
amb uns escuradents i amb les ametlles feu uns pètals de flors al voltant de
les cireres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada