dimarts, 31 de maig del 2011

BRAÇ DE GITANO DE PATATA


Braç de Gitano de Patata
Ingredients per 6 persones

2 kg de patates
Mantega
5 ous
Un granet d’all
Cogombrets
Mongeta tendra bullida
Pebrot vermell escalivat
Olives farcides
Espàrrecs de llauna ben escorreguts
Llet
Oli d’oliva

Preparació
     Es couen les patates amb pell i força sal. Quan no cremin gaire es pelen i s’aixafen amb la forquilla junt amb la mantega , un rovell d’ou i una mica de llet i les clares batudes a punt de neu. També una cullerada de maionesa que haurem fet amb l’oli, l’all i un rovell d’ou. Tot ben remenat , es posa damunt d’un drap net i s’escampa que quedi un gruix igualat tot ell.
     Quan ja esta tot pla es posa una fina capa de maionesa, els tres ous bullits, cogombrets, olives, pebrot, mongeta tendra, espàrrecs i si voleu posar-hi alguna cosa més. Aleshores s’embolica amb  forma de braç, es posa en una plàtera, es cobreix de maionesa i s’adorna amb els ingredients abans esmentats.
També es pot fer el farcit, amb peix:rap, gambes, musclos, petxines i trossets de crac. Bullit i tallat ben patit, barrejat amb maionesa.
Nuri Mataró



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada