Ingredients per
bullir la tripa i morro
1
kilo morro de vedella
100
gr de xoriço picant
50
gr de botifarra negre
100
gr de cansalada viada
1
vegetal
1
ceba
1
cap d’alls
1
tomàquet
Llord,
(llaurer) farigola,
10
gres de pebre negre
Ingredients pel sofregit
1
llesca de pa
1
os de pernil
100gr
de tacós de pernil
1
ceba mitjana
2
tomàquets madurs
1
gra d’all
Ingredients per la
picada
1
gra d’all que hem guardat
La
llesca de pa fregida que hem guardat
Una
mica de xoriço,la cansalada, la botifarra, la ceba, el tomàquet i un granet
d’all del cap que hem bullit i reservat.
Preparació
La tripa i morro es tallen a trossos
mitjanets i es posen en una olla gran amb força aigua junt amb els ingredients
abans
esmentats.
Ha de coure 20 minuts aproximadament. Un cop cuit es treu la
tripa i el morro,i se separen els ingredients que han d’anar a la picada.
En una cassola de terra s’hi posa oli
d’oliva i s’hi enrosseix el gra d’all pelat i
es reserva tot seguit es fregeix
la llesca de pa, es reserva. En l’oli s’hi passa un parell de voltes el pernil
i l’os i també es reserva. Quan ja tenim tot això fet, Fem el sofregit . La
ceba ratllada la
tirarem a la cassola
i quan sigui ben rossa s’hi tira el
tomàquet ratllat i es va fent fins que
el sofregit sigui brillant.
Llavors ja
es pot
posar la tripa i morro remenant fins que quedi ben barrejat i afegir una mica
del suc de bullir.
En un pot de “ minipimer” hi posarem
tots els ingredients per la picada ,una mica de pebre vermell i suc de coure la
tripa i morro.
Tot ben triturat es tira a la cassola.
Cinc minutets fen el xup, xup. I bon profit
Nuri
Mataró. 2004
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada