dimarts, 10 de setembre del 2013

COCA DE SANT JOAN , DE CREMA



COCA  DE SANT JOAN DE CREMA
Ingredients
Per fer la massa mare: 100 g de farina de força, 100 ml de llet tèbia i 30 g de llevat fresc
Per fer la coca: 350 g de farina, 100 g de sucre, 45 g de llet, 2 ous, 80 g de mantega, la pell ratllada d'una llimona, una mica de vainilla, una mica de sal, pinyons i sucre
Per fer la crema: 1/2 l de llet, 40 g de Maizena, 100 g de sucre, la pell ratllada de llimona, 1 beina de vainilla, una mica de canyella i 3 rovells
Elaboració

La nit abans fem la massa mare: barregem tots els ingredients i els posem en un bol a la nevera, tapat.

Fem la coca: amb panificadora o amasadora, posem la llet, la sal, la ratlladura de llimona, vainilla, la mantega en pomada i el sucre. Barregem i afegim els ous. Quan estiguin incorporats, posem la farina i la massa mare i ho barregem tot durant uns quatre minuts, estarà llesta quan no s'enganxi a les parets del bol.

Passem la massa al marbre enfarinat i li donem forma de coca, ha de tenir un gruix d'un centímetre i mig. La posem a la safata del forn i la deixem reposar una hora.

Fem la crema: Batre els rovells amb el sucre, separar una mica de llet per dissoldre la Maizena, escalfar la resta de llet amb la canyella, la llimona ratllada (o un trosset) i la vainilla. Quan sigui a punt de bullir, retirar del foc i barrejar amb els rovells i el sucre. Posar la llet que té la Maizena i tornar a posar al foc fins que espesseixi la crema. Passar a un bol que es refredi. Treure la llimona i el tros de canyella si era de branca. Posar perquè no s'assequi una mica de mantega per sobre i tapar amb paper film.

Guarnim la coca amb la crema amb ajuda de la màniga, posem els pinyons i sucre i preescalfem el forn a 190º.

Posem la coca a coure uns 25-35 minuts. Punxar per saber si ja està cuita, encara es farà més grossa, deixeu refredar i a menjar!!!

Bona revetlla!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada