Sèpia amb pèsols
Plat típic de Mataró
Ingredients
per 4 persones
1 K de sèpia
1 quilo de pèsols de
Llavaneres (o congelats1/2k)
3 Patates
Una ceba
Un gra d’all
Dos tomàquets
2 ous cuits
Per
la picada
Un gra d’all
12 ametlles
Julivert
Pebre vermell
Una nyora
Una llesqueta de pa
fregit
Un rajolí de vermut
Preparació
En
una cassola de terra s’hi posa oli i quan es calen s’hi tira la ceba i es fa enrossir.
A la meitat s’hi posa l’all tallat molt petit i quan tot es ben ros s’hi tira
el tomàquet i es deixa que quedi ben sofregit. Després s’hi tira la sèpia
tallada a trossos i es deixa que es cogui. Un cop cuita s’hi tira la “salsa” i
se li donen un parell de voltes i ja s’hi pot tira el tomaquet fins que el sofregit sigui trasparent i ja poden tira les patates escapsades
perquè es desfacin una mica i els
pèsols. Es poden cobrir d'aigua o millor de fumet de peix .
A
mig coure es tira la picada que haurem fet amb els ingredients abans esmentats.
Es deixa acabar de coure i se serveix ben calent. També es pot servir amb un
bon morter d'allioli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada