400 g de farina de força
100 g d'aigua
175 g de llardons
150 g de llard de porc
100 g de sucre
20 g de llevat fresc de flequer
5 g de sal
1 cullerada petita de matafaluga en gra
50 g de pinyons
Preparació:
En un bol
gran, s'hi barreja l'aigua i la llet tèbies.
S'hi afegeix
el sucre, la farina i el llevat. Es barreja fins aconseguir unir tots els
ingredients.
Tot seguit,
es transfereix la massa al damunt d'una superfície llisa i s'amassa fins
aconseguir una massa homogènia que no s'enganxi a les mans).
A
continuació, s'hi afegeix la sal i el llard, i es continua amassant fins que la
massa absorbeixi tot el llard.
Finalment,
s'hi afegeixen els llardons i la matafaluga. I s'amassa per a què quedi ben
homogènia.
En aquest
punt, es forma una bola i es tapa amb un drap de cuina. Es deixa reposar durant
uns 30 minuts.
A
continuació, s'estén la massa al damunt d'un tros de paper de forn enfarinat, i
se li dóna forma de coca d'un gruix de 1-1.5 cm.
Es tapa amb
un drap i es deixa llevar tota la nit. (Lleva molt poc, però aquest temps li
dóna esponjositat a la massa).
L'endemà, s'escalfa
el forn a 180ºC
S'empolsima
la coca amb sucre i pinyons, i s'enforna durant uns 20-25 minuts fins que sigui
rossa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada