dimarts, 10 de setembre de 2013

TRIPA I MORRO PAS A PAS




Ingredients per bullir la tripa i morro

1 kilo morro de vedella
1 kilo de tripa de vedella
100 gr de xoriço picant
50 gr de botifarra negre
100 gr de cansalada viada
1 vegetal
1 ceba
1 cap d’alls
1 tomàquet
Llord, (llaurer) farigola,
10 gres de pebre negre
 
Ingredients pel sofregit

1 llesca de pa
1 os de pernil
100gr de tacós de pernil
1 ceba mitjana
2 tomàquets madurs
1 gra d’all

Ingredients per la picada

1 gra d’all  que hem guardat
10 ametlles torrades
La llesca de pa fregida que hem guardat
Una mica de xoriço,la cansalada, la botifarra, la ceba, el tomàquet i un granet d’all del cap que hem bullit i reservat.

Preparació

        La tripa i morro es tallen a trossos mitjanets i es posen en una olla gran amb força aigua junt amb els ingredients abans 
esmentats.

 Ha de coure 20 minuts aproximadament. Un cop cuit es treu la tripa i el morro,i se separen els ingredients que han d’anar a la picada.

        En una cassola de terra s’hi posa oli d’oliva i s’hi enrosseix el gra d’all pelat i


 es reserva tot seguit es fregeix la llesca de pa, es reserva. En l’oli s’hi passa un parell de voltes el pernil i l’os i també es reserva. Quan ja tenim tot això fet, Fem el sofregit . La ceba ratllada la 
tirarem a la cassola 




i quan sigui ben rossa s’hi tira el tomàquet ratllat i es va fent  fins que el sofregit sigui brillant.



Llavors ja es pot 
posar la tripa i morro remenant  fins que quedi ben barrejat i afegir una mica del suc de bullir.




        En un pot de “ minipimer” hi posarem tots els ingredients per la picada ,una mica de pebre vermell i suc de coure la tripa i morro.


 Tot ben triturat es tira a la cassola.




 Cinc minutets fen el xup, xup. I bon profit


 
Nuri Mataró.  2004
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada