divendres, 13 de setembre de 2013

SEPIA AMB PESOLS I PATATES ( Plat tipic de Mataró)



Sèpia amb pèsols

Plat típic de Mataró



Ingredients per 4 persones
1 K de sèpia
1 quilo de pèsols de Llavaneres (o congelats1/2k)
3 Patates
Una ceba
Un gra d’all
Dos tomàquets
2 ous cuits

Per la picada
Un gra d’all
12 ametlles
Julivert
Pebre vermell
Una nyora
Una llesqueta de pa fregit
Un rajolí de vermut


Preparació

        En una cassola de terra s’hi posa oli i quan es calen s’hi tira la ceba i es fa enrossir. A la meitat s’hi posa l’all tallat molt petit i quan tot es ben ros s’hi tira el tomàquet i es deixa que quedi ben sofregit. Després s’hi tira la sèpia tallada a trossos i es deixa que es cogui. Un cop cuita s’hi tira la “salsa” i se li donen un parell de voltes i ja s’hi pot tira el tomaquet fins que el sofregit sigui trasparent  i ja poden tira les patates escapsades perquè es desfacin una mica  i els pèsols. Es poden cobrir d'aigua o millor de fumet de peix       .

        A mig coure es tira la picada que haurem fet amb els ingredients abans esmentats. Es deixa acabar de coure i se serveix ben calent. També es pot servir amb un bon morter d'allioli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada