dimarts, 28 d’agost de 2012

"TOMBET" MALLORQUI



Ingredients per 4 persones

4 albergínies mallorquines tendres
3 pebrots verds mallorquins
3         vermells
8 patates mitjanes
8 grans d’all
1 quilo de tomàquets madurs
2 tassetes d’oli d’oliva
sal i sucre


Preparació 

Tallar les albergínies  a rotllanes. Posar sal .
Treure la grana dels pebrots i tallar a trossets. Rentar i escórrer.
   Pelar les patates i tallar-les a rodanxes. Rentar i escórrer.
   Xafar els alls sense pell. Rentar els tomàquets i trossejar. Escalfar una mica d’oli, fregir un all i afegir-hi el tomàquet. Salar i una mica de sucre. Tapar la cassola i deixar que es confiti molt a poc a poc. Lligar la salsa i passar-la per un colador xines i reservar.
   Escalfar oli en una paella i fregir les patates . Escorre-les i posar-les en una cassola de fang plana.
   En el mateix oli fregiu les albergínies ( un cop netes i escorregudes). S’escorren i després es posen sobre les patates.
Ara fregiu els pebrots junt amb els alls que queden. Poc foc perquè no perdin el seu suc. Poseu-hi sal i escorreu-ho. Es posa sobre les albergínies.
      Cobriu-ho tot amb la salsa de tomàquet.
      Serviu-ho calent o fred. Com a primer plat o acompanyament de carn, ous o peix.
Nuri Mataró 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada