dimarts, 28 d’agost de 2012

CALAMARS FARCITS DE LA MARE


Calamars farcits de la mare

Ingredients per 4 persones


4 calamars mitjans
La meitat del pes dels calamars de carn picada de porc, amb sal i pebre negre
2 ous durs
2 cebes
2 grans d’all
4 tomàquets madurs
Julivert
Un pols de farina
Un rajolí de llet


Preparació

         Es renten els calamarsos i es deixa escórrer. Les potes i les ales es trinxen amb la picadora i es junta amb la carn picada. Es posa en una paella amb una mica d’oli i s’enrosseix. Quan es cuit es reserva i en el mateix oli s’hi fregeix la ceba, quan sigui transparenta s’hi trinxa un gra d’all ben petit i quan es ben rossa s’hi tira el tomàquet ratllat. Quant es brillant s’hi afegeix la carn i les potetes de calamars, els dos ous dus rallats. Ben remenat s’hi afegeix un pols de farina i un rajolinet de llet perquè lligui una mica.
         Amb aquet preparat ja podem farcir els calamarsos no massa plens i els lligarem amb un escuradents. Si sobra farciment es reserva.
         En una paella amb oli es fregeixen els calamars, i quan són cuits es posen en una cassola de terra i s’hi ha quedat farciment també. A la mateixa paella que hem fregit i fem un sofregit de ceba, all i tomàquet i quan sigui ben brillant es tira a la cassola i que faci la xup, xup. Bon profit.
Nuri Mataró.1973.
       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada