dilluns, 21 de novembre de 2011

FRICANDO



Fricando

Ingredients


1 llata
100g moixernons
Farina
1 ceba mitjana
2 tomacons
1 granet d’all
Oli
Sal i pebre


Per la picada:
1gra d’all
1 llesca de pa
5 avellanes
5 ametlles
Uns quans pinyons
Un grapadet de moixernons



Preparació
Passarem els moixernons per sota de l’aigua en una escorredora  i els deixarem en remull amb un bol amb força aigua.
 En una paella i posarem oli d’oliva i fregirem l’all pelat sense que es cremi i el reservarem, s’hi fregeix el pa i es reserva també, per la picada. La carnissera ens l’haurà tallat la llata primeta i fen uns tallets al costat perquè no arronsi. La salpebrem i em la  farina blanca enfarinem els talls i els fregim una mica i tot seguit els posem damunt d’ una cassola de terra, tots ben estesos que quedin ben posats.
Amb l’oli que ha quedat es fa un sofregit a poc foc amb la ceba ,l’all i els tomacons fins que quedi brillant i es tira per el cim de la cassola amb els talls ja fregits, també si tiren els moixernons escorreguts. L’aigua dels bolets es guarda per fer la picada. En un pot de batedora si posa: l’all i el pa fregit,els fruits secs i el grapadet de moixarrons junt amb l’aigua de tenir-la  en remull,  es tritura ben fi i es tira a la cassola. I a poc foc es va fen sacsegen la cassola fins que sigui cuit. Si cal s’hi afegeix  una mica mes d’aigua.
Millor que sigui fet un parell de dies.

Nuri Mataró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada