dijous, 8 de novembre del 2012

PATATES BRETXA (D'OLOT)

Patates Bretxa (d’Olot)

Ingredients


2 k de patates mitjanes totes iguals
Oli d’oliva i una mica de llard
Sal i pebre
½ k de vedella a daus
½ k de porc a daus
Un pit se pollastre
Un fetge de pollastre
Un cervell de porc
Llord
Una ceba
Un tomàquet
Un cap d’alls
Herbes aromàtiques
Un ou
Clares d’ou batudes
Paper de cuina blanc


Preparació

        En una cassola es posa l’oli i el llard, la ceba,  el cap d’alls, el tomàquet, el llord i les herbes aromàtiques jut amb les carns (el cervell es bull a part) i es rosteixen com per canalons. Un cop ja es cuit es tritura i es reserva. Amb el suc del rostit s’hi fa un sofregit  i quan ja es fet s’hi tira la carn i es remena bé, quan tanquem el foc i tirem un ou sencer ,perquè quedi més amorosit, ben remenat fins que no es vegi l’ou. Ho reservem.
        Pelarem les patates i les tallarem amb una mandolina a un gruix de mig centímetre, es fregeixen amb força oli a poc foc.  Es van traient i es posen damunt de paper de cuina perquè empapi l’oli i no quedin olioses. Anem pel farciment, agafarem un tall de patata, que no cremi però que sigui calenta , amb el palmell de la ma hi posarem una cullerada del farciment i al damunt un altre tall de patata i amb l’altre ma es pressiona perquè quedi compacta i així successivament .
        En una paella amb oli calent i fregireu les patates però abans les passareu per clares d’ou ben batudes (no a punt de neu) i ja les podeu posar en una plàtera amb força paper absorbent.
        Se serveixen calentes acompanyades d’amanida d’enciam.
Nuri Mataró. 1968.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada