Patates
Bretxa (d’Olot)
Ingredients
2
k de patates mitjanes totes iguals
Oli
d’oliva i una mica de llard
Sal
i pebre
½
k de vedella a daus
½
k de porc a daus
Un
pit se pollastre
Un
fetge de pollastre
Un
cervell de porc
Llord
Una
ceba
Un
tomàquet
Un
cap d’alls
Herbes
aromàtiques
Un
ou
Clares
d’ou batudes
Paper
de cuina blanc
Preparació
En una cassola es posa l’oli i el llard,
la ceba, el cap d’alls, el tomàquet, el
llord i les herbes aromàtiques jut amb les carns (el cervell es bull a part) i
es rosteixen com per canalons. Un cop ja es cuit es tritura i es reserva. Amb
el suc del rostit s’hi fa un sofregit i
quan ja es fet s’hi tira la carn i es remena bé, quan tanquem el foc i tirem un
ou sencer ,perquè quedi més amorosit, ben remenat fins que no es vegi l’ou. Ho
reservem.
Pelarem les patates i les tallarem amb
una mandolina a un gruix de mig centímetre, es fregeixen amb força oli a poc
foc. Es van traient i es posen damunt de
paper de cuina perquè empapi l’oli i no quedin olioses. Anem pel farciment,
agafarem un tall de patata, que no cremi però que sigui calenta , amb el palmell
de la ma hi posarem una cullerada del farciment i al damunt un altre tall de
patata i amb l’altre ma es pressiona perquè quedi compacta i així successivament
.
En una paella amb oli calent i fregireu
les patates però abans les passareu per clares d’ou ben batudes (no a punt de
neu) i ja les podeu posar en una plàtera amb força paper absorbent.
Se serveixen calentes acompanyades
d’amanida d’enciam.
Nuri Mataró. 1968.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada