3 ous sencers
3 rovells d’ou
200 gr.
Sucre
3 clares d’ou
1 sobre de Royal
150 gr. Farina
20gr. De Mayzena
20 gr. D’ametlla ratllada
La ratlladura d’una llimona
Preparació
Batre els tres ous sencers i els rovells amb
els 150 gr. de sucre fins que faci relleu.
Posar-hi en aquet moment la ratlladura de la
llimona
Tamisar la farina i la fècula barrejant-les.
Batre les clares a punt de neu i a mig muntar
afegir-hi els 40 gr. de sucre poc a poc procurant que quedin ben fortes.
S’unta un motlle d’uns 28 a 30 cem. de diàmetre. S’hi
posa el pa de pessic i es posa a coure al forn ja calent a una temperatura de
180º durant uns 30 minuts aproximadament.
Desemmotllar-lo abans no refredi.
Almívar per banyar
80 gr. D’aigua
170 de sucre
Unes gotes de llimona
Per
aromatitzar afegir-hi algun licor, cafè, o suc de fruites si es per nens.
Partir
el pa de pessic horitzontalment quan es fred, banyar-lo amb l’almívar preparat
al foc i fred
Farcir-ho
amb la crema pastissera
CREMA PASTISSERA
4rovells
1
ou sense
40
gr de Maizena
1/2 de llet
3
cullerades soperes de sucre
½
canó de canyella
1
tros de pela de llimona
Preparació
En
un bol es barreja la Maizena, els ous. El sucre amb la canyella i la pell de llimona
es posen en un casso junt, amb la llet fins dur-la a ebullició, per que agafi
les aromes de la llimona i la canyella. Deixem
que es refredi un xic , i aboquem la llet al bol que hi han els ous i la
Maizena ben remenat i o passem al casso m'entres o colem, es posa al foc i es
remena contínuament fins que comenci a bullir,a la primera bombolla la es te de
treure del foc.
Per la gema
3
rovell d'ou
115
gr. Sucre
35
c. c. D'aigua
Per
fer la gema barregeu els rovell, el sucre i l'aigua, i poseu en un pot, i el
poseu al foc, molt baix i sense deixa de remenar fins aconseguir una crema
espasa. Quan ja sigui freda l'escampeu per sobre i cremeu.
La
decoració ,la imaginació al poder.
Nuri Mataró
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada