POMES
FARCIDES
DINAR
DE SANTES
Ingredients
per 4 persones
8 pomes camoses
250g de carn de porc magra
10 g de sucre
2 ous
Un pols de sal
Llard de porc
10 g de melindros
50 g de galetes de Santa Coloma
(ametllats i teules)
50 g de xocolata a la pedra
150 g d’ametlles torrades
50 g de carquinyolis
Picada
50 g d’ametlles torrades
25 g de carquinyolis
25 g galetes de Santa Coloma (ametllats i teules)
50 g de melindros
25 g de xocolata a la pedra
Preparació
En primer lloc s’agafen les pomes i si fa un forat a
l’ull amb un ganivet.
Seguidament es cou la carn en una cassola amb llard. Un
cop la carn es cuita la triturem.
Després es fa una picada amb les ametlles, els
carquinyolis,les galetes, els melindros i la xocolata. Un cop tenim la carn
triturada i la picada, ho barregem amb els ous, el sucre i la sal fins a aconseguir
una pasta aspes. Omplim l’ull de la poma per fer-ne el tap.
Aleshores es col·loquen
les pomes de cap per vall per fregir-ne el tap.
Desprès es col·loquen les pomes en una cassola de terrissa amb el
tap de cara amunt i les fem coure a poc a poc amb aigua,llard i una mica de
sucre. Quan les pomes estan a mig coure s’afegeix una picada i es deixa coure fen la xup-xup vigilant
que el suc quedi aspes i si no queda prou aspes, es pot afegir una altre
picada. Un cop les pomes farcides ja estan fetes es recomana deixar que facin
la xup-xup una mica cada dia duran alguns dies successius perquè tingui mes bon
gust.
Nuri Mataró
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada