Ingredients per 4 persones
4 albergínies mallorquines tendres
3 pebrots verds mallorquins
3
“ vermells
8 patates mitjanes
8 grans d’all
1 quilo de tomàquets madurs
2 tassetes d’oli d’oliva
sal i sucre
Preparació
Tallar les albergínies a rotllanes. Posar sal .
Treure la
grana dels pebrots i tallar a trossets. Rentar i escórrer.
Pelar les patates i tallar-les a rodanxes.
Rentar i escórrer.
Xafar els alls sense pell. Rentar els tomàquets
i trossejar. Escalfar una mica d’oli, fregir un all i afegir-hi el tomàquet.
Salar i una mica de sucre. Tapar la cassola i deixar que es confiti molt a poc
a poc. Lligar la salsa i passar-la per un colador xines i reservar.
Escalfar oli en una paella i fregir les patates
. Escorre-les i posar-les en una cassola de fang plana.
En el mateix oli fregiu les albergínies ( un
cop netes i escorregudes). S’escorren i després es posen sobre les patates.
Ara fregiu els pebrots junt amb els alls que queden. Poc foc perquè
no perdin el seu suc. Poseu-hi sal i escorreu-ho. Es posa sobre les
albergínies.
Cobriu-ho tot amb la
salsa de tomàquet.
Serviu-ho calent o
fred. Com a primer plat o acompanyament de carn, ous o peix.
Nuri Mataró
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada