Calamars
farcits de la mare
Ingredients
per 4 persones
4 calamars mitjans
La meitat del pes
dels calamars de carn picada de porc, amb sal i pebre negre
2 ous durs
2 cebes
2 grans d’all
4 tomàquets madurs
Julivert
Un pols de farina
Un rajolí de llet
Preparació
Es renten els calamarsos i es deixa escórrer.
Les potes i les ales es trinxen amb la picadora i es junta amb la carn picada.
Es posa en una paella amb una mica d’oli i s’enrosseix. Quan es cuit es reserva
i en el mateix oli s’hi fregeix la ceba, quan sigui transparenta s’hi trinxa un
gra d’all ben petit i quan es ben rossa s’hi tira el tomàquet ratllat. Quant es
brillant s’hi afegeix la carn i les potetes de calamars, els dos ous dus
rallats. Ben remenat s’hi afegeix un pols de farina i un rajolinet de llet perquè
lligui una mica.
Amb aquet preparat ja podem farcir els
calamarsos no massa plens i els lligarem amb un escuradents. Si sobra farciment
es reserva.
En una paella amb oli es fregeixen els
calamars, i quan són cuits es posen en una cassola de terra i s’hi ha quedat farciment
també. A la mateixa paella que hem fregit i fem un sofregit de ceba, all i tomàquet
i quan sigui ben brillant es tira a la cassola i que faci la xup, xup. Bon
profit.
Nuri Mataró.1973.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada