dimecres, 26 de febrer de 2014

Manera de coure les llegums




Mongetes del ganxet

 
½ quilo de mongetes del ganxet
Aigua mineral
Sal

                   Preparació

         12 hores abans es posen les mongetes en remull amb l’aigua de mineral que les cobreixi i un grapat de sal.
         Passades les 12 hores s’escorren i es tornen a posar amb aigua mineral que les cobreixi i es posen al foc fins que arrenquin al vull. Llavors es tornen a escórrer  i es tornen a posar amb aigua i quan arrenquin el vull es deixen amb el foc ben baix que tot just es belluguin les mongetes perquè si no quedarien pelludes. No han de  parar de bullir durant  uns 45 minuts mes o menys.

 




Cigrons

Ingredients

½ quilo  de cigrons
Aigua mineral
Sal

                Preparació

         24 hores abans es posen els cigrons  en remull amb l’aigua mineral que les cobreixi i un grapat de sal.
         Passades les 24 hores s’escorren i es posa'n amb aigua mineral a l'olla a pressió i quan l'aigua bull, si tira'n els cigrons  i que quedin covers quan el "pituringo" comenci a rodar, es baixa el foc al mínim per que no volti perquè si no quedarien pelluts.  Jo els hi tinc una hora i mitja.    ( La meva olla t'he molts anys.) queden boníssims.



Llenties

Ingredients

½ quilo  llenties
1 cap d'alls
una fulla de llaure
Aigua mineral
Sal

                   Preparació

         12 hores abans es posen les llenties  en remull amb l’aigua mineral i un grapat de sal que quedin  cobertes d'aigua
         Passades les 12 hores s’escorren i es posa'n amb aigua mineral a l'olla  en fred  junt amb els alls i la fulla de Llort quan comenci a bullir es  baixa el foc a la meitat per que no vagi ni massa rebentes ni massa a poc a poc . Amb uns 45 minuts o menys  solen esta cuites .
 

1 comentari:

  1. Jo també le cuino a casa les llegums, no sé per què la gent les compra cuites o en conserva amb lo fàcils que són de coure i lo bones que queden :)
    Anna
    http://amossegadetes.blogspot.com.es

    ResponElimina