dimarts, 22 de gener de 2013

VENTRE I PEUS DE PORC


Plat típic dels pagesos de Vilassar de Dalt el dia de Sant Antoni Abat

Ingredients


 Ventre de porc cuit a la caldera
 Peus de porc cuits a la caldera
1 ceba
1 tomàquet
1 gra d’all
1 fulla de llord
1 culleradeta de llard
Oli i sal
Per la picada:
1 gra d’all fregit
1 llesqueta de pa fregit
Ametlles i  Avellanes torrades
Pebre vermell opcional
2 cullerades de vi ranci o conyac


Preparació

El ventre i peus es poden comprar ja cuits a les tocineries de tota la vida (avui per encàrrec) .
En una cassola de terra s’hi posa l’oli i el llard i s’hi fregeix l’all sense que es cremi i també el pa es reserva per la picada. En el mateix oli s’hi fa un sofregit amb la ceba, l’all i el tomàquet quan sigui ben brillant s’hi tira el ventre tallat a trossets i els peus amb quatre trossos de cada un , se li dona unes voltes i s’hi tira la picada que haurem fet amb l’all i el pa fregit,les ametlles i avellanes, el pebre opcional i el vi o conyac i una mica d’aigua per netejar el morter. Es deixa que faci el xup - xup amb foc suau un ¼ d’hora vigilant que no s’enganxi. Es deliciós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada