diumenge, 18 de novembre de 2012

PASTIS DE GEMA CREMADA


Pa de pessic per tortades

Ingredients

3 ous sencers
3 rovells d’ou
200 gr.  Sucre
3 clares d’ou

1 sobre de Royal
150 gr. Farina
20gr. De Mayzena
20 gr. D’ametlla ratllada
La ratlladura d’una llimona


Preparació

Batre els tres ous sencers i els rovells amb els 150 gr. de sucre fins que faci relleu.
Posar-hi en aquet moment la ratlladura de la llimona
Tamisar la farina i la fècula barrejant-les.
Batre les clares a punt de neu i a mig muntar afegir-hi els 40 gr. de sucre poc a poc procurant que quedin ben fortes.
S’unta un motlle d’uns 28 a 30 cem. de diàmetre. S’hi posa el pa de pessic i es posa a coure al forn ja calent a una temperatura de 180º durant uns 30 minuts aproximadament.
Desemmotllar-lo abans no refredi.                


Almívar per  banyar
80 gr. D’aigua
170 de sucre
Unes gotes de llimona
Per aromatitzar afegir-hi algun licor, cafè, o suc de fruites si es per nens.
Partir el pa de pessic horitzontalment quan es fred, banyar-lo amb l’almívar preparat al foc i fred
Farcir-ho amb la crema pastissera




CREMA PASTISSERA
 4rovells
1 ou sense
40 gr de Maizena
 1/2 de llet
3 cullerades soperes de sucre
½ canó de canyella
1 tros de pela de llimona

Preparació
En un bol es barreja la Maizena, els ous.   El sucre amb la canyella i la pell de llimona es posen en un casso junt, amb la llet fins dur-la a ebullició, per que agafi les aromes de la llimona i la canyella.  Deixem que es refredi un xic , i aboquem la llet al bol que hi han els ous i la Maizena ben remenat i o passem al casso m'entres o colem, es posa al foc i es remena contínuament fins que comenci a bullir,a la primera bombolla la es te de treure del foc.


Per la gema
3 rovell d'ou
115 gr. Sucre
35 c. c. D'aigua
Per fer la gema barregeu els rovell, el sucre i l'aigua, i poseu en un pot, i el poseu al foc, molt baix i sense deixa de remenar fins aconseguir una crema espasa. Quan ja sigui freda l'escampeu per sobre i cremeu.

La decoració ,la imaginació al poder.
Nuri Mataró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada