diumenge, 13 de maig de 2012

LLOM AMB AMETLLES


Llom amb ametlles

Ingredients



½ llom
100gr. Ametlles torrades
Mantega i oli
1 ceba mitjana
½ l. De llet
1 llimona
½ canó de canyella



Preparació

        El ½ llom es fa tallar a fulls com si fos un llibre, es sala per dintre i per fora. S’engrunen les ametlles i se’n posa una culleradeta a cada full i es lliga amb un cordill.
        En una cassola de terra (millor antiadherent) es fa un bon sofregit de ceba amb l’oli i una mica de mantega, abans de que agafi color s’hi posa el tall i el fas enrossir de tots costats. Seguidament i tires un got de llet i un altre d’aigua, les ametlles que hagin sobrat, el ½ canó de canyella i un xic de pell de llimona. Ha de coure a poc foc 1 ½ h, es tomba de tan en tan i mirant que no s’agafi. Ha de quedar amb poc suc.
        Cal anar-hi afegint miquetes d’aigua i llet.
Un cop cuit es treu de la cassola i es deixa refredar a part, un cop fred es talla a rodanxes i es torna a posar a la cassola amb el suquet que hi havia quedat, s’escalfa una mica sacsejant la cassola per que no s’enganxi. I ja es pot servir ben calent.
Nuri Mataró
 
En deferència a la Pilar afegeixo la recepta del llom i sento no tenir cap foto.  Fa molt de temps que no faig aquet plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada