dimarts, 10 d’abril del 2012

MONA DE VIU LA VIDA


PRIMERA PART

Ingredients




3 ous sencers
3 rovells d’ou
200 gr.  Sucre
3 clares d’ou

1 sobre de Royal
150 gr. Farina
20gr. De Mayzena
20 gr. D’ametlla ratllada
La ratlladura d’una llimona



Preparació

Batre els tres ous sencers i els rovells amb els 150 gr. de sucre fins que faci relleu.
Posar-hi en aquet moment la ratlladura de la llimona
Tamisar la farina i la fècula barrejant-les.
Batre les clares a punt de neu i a mig muntar afegir-hi els 40 gr. de sucre poc a poc procurant que quedin ben fortes.
S’unta un motlle d’uns 28 a 30 cem. de diàmetre. S’hi posa el pa de pessic i es posa a coure al forn ja calent a una temperatura de 180º durant uns 30 minuts aproximadament.
Desemmotllar-lo abans no refredi.
 
SEGONA PART

Ingredients

Un pa de pessic de 28 o 30 cm.

Trufa per farcir

1 bric de nata per muntar de 200gr.
100 gr. Xocolata (Nestle poste).
4 peres confitades
100gr. De cireres confitades
50 gr. D’ ametlla de granet

Almívar per  banyar

80 gr. D’aigua
170 de sucre
Unes gotes de llimona
Per aromatitzar afegir-hi algun licor, cafè, o suc de fruites si es per nens.

Per la gema

3 rovell d'ou
115 gr. Sucre
35 c. c. D'aigua

Preparació

        Per preparar la trufa, posar la nata i el sucre al foc i quan comenci a bullir, retirar-la i afegir la xocolata ratllada. Deixar refredar completament i posar-la unes hores a la nevera i desprès muntar-la
Partir el pa de pessic horitzontalment quan es fred, banyar-lo amb l’almívar preparat al foc i fred.
Per fer la gema barregeu els rovell, el sucre i l'aigua, i poseu en un pot, i el poseu al foc, molt baix i sense deixa de remenar fins aconseguir una crema espasa. Quan ja sigui freda l'escampeu per sobre  del pastis i es crema , (censa posar-hi sucre pel cim) amb una planxa adien per això.        Posar al voltant les ametlles una mica triturades.
        La decoració amb unes rodanxes de pera i les cireres.
        Finalment posar el adorns: plomers , ous de xocolata,etc...
       




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada