dimarts, 8 d’agost del 2023

 

 


 

 

 

FIDEUA A LA MEVA MANERA

Ingtrdients

Un litre de fumet de marisc.

1\4 de quilo de fideus de cabell d’àngel.

8 gambes.

Per fer el fumet:

Galeres.

Crans.

Una rata.

Una escorpora.

Una aranya.

 Un xic de morralla.

Una ceba.

4 grans d’all.

2 tomàquets madurs.

Julivert.

Un gotet de vi blanc.

Pebre vermell dolç.

Una fulla de lleure.

Oli verge extra. Sal.

 

Preparació:

 

En una olla i posem l’oli i quan es ven roent i tirem els crans i les galeres i que donguin unes voltes i amb la ma de morter o aixafem per treure tota la substancia. Ja i podem tirar la ceba, els alls aixafats amb el ganivet i els tomàquets tallats  atroços. Quan ja estigui un xic sofregit i  tirem el pebre vermell i remenem molt be per que no es cremi i de seguida i tirem el vi blanc , esperem que s’evapori l’alcohol i ja i tirem la resta de peix i la fulla de lleure, remenem i ha hi tirem 1 1\2 de aigua  aproximadament. Quan comenci a bulli  l’escumen per treure les impureses.  Te de bullir  20 minuts no mes , si no peixeja. Ja el podem colar i reserva.

 

La fideua

En una paella ( de les de fer arròs ) i tirem oli, que tapi el fons de la paella, quant l’oli es calen i tirem els fideus i els remenem sense para fins que estiguin rosos i ja i tirem el fumet  que estarà bullin, una remenada , decorem amb les gambes i el posem al forn que ja tindrem calen a 200ºc tres minuts. Ja es pot treure i veureu que els fideus han cadat tots punxeguts cap a munt.

 Servi amb un bon allioli.

Nuri Mataró Viñals

 

 

 

 

1 comentari:

  1. Radiant brilliance in your post! Insightful, well-articulated, and a pleasure to read. Thanks for sharing your valuable perspective.

    ResponElimina