dimarts, 8 d’agost del 2023

Amanida de patates


 Ingredients :

3 patates.

2 advocats.

3 ous.

Tomàquets xerri.

Olives negres.

Per la maionesa:

200 ml. d’oli de girasol.

100 ml. de llet.

2 cullerades de vinagre o de llimona.

Sal i all a gust.


PREPARACIÓ.


Rentem les patates ben netes i les posem a coure amb força aigua. Quan les punxeu amb la forquilla i veieu que son cuites ,les reserveu fora de l’aigua i que es refredin.

En un altre atuell bulliu els ous 10 minuts amb aigua, un polsim de sal  i una cullarada de vinagra blanc. Un cop cuits reserveu.

Mentrestant farem la maionesa: En un pot del minipimer posarem la llet, l’oli, el vinagra o la llimona, la sal a gust i si es vol un granet d’all. Es posa el  minipimer a dintre i engega  sense moura gents fine que l’oli hagi desaparegut i ja podem bellugar una mica i ja estara la maionesa feta.

Pelem les patates i les tallem a rotllanes i les posem en una plata ben esteses, pel damunt i posem la maionesa ( una mica a cada tros de patata) .

Palem els advocats i els tallem a tires,  però abans i escorrerem una llimona per sobre perquè no s’oxidi i ja el podem posar per sobre de de les patates. Ara parlarem els ous i també els tallarem a rotllanes i es posarem per sobre, just ara i posarem els tomàquets xerri i les olives negres. 

 A la nevera tapat amb paper film i a l’hora de servir un rajolinet d’oli d'oliva verge extra.

Bon profit.

Nuri Mataró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada