dilluns, 1 de setembre del 2014

ALL I PEBRE DE RAP






Ingredients




Una cua de rap de 800gr
500gr. de peix de roca
12 cloïsses gallegues
1 kg de patata blanca
1 fulla de lleure
Aigua
Julivert
Oli d'oliva
Sal
Per la picada
2cullarades de nyores
Un grapadet d'ametlles torrades
6 granets d'all
Una llesca de pa remullada
2 cullerades grosses de pebre vermell
1 got de vi negre
Sal


Preparació
Primerament prepararem el fumet de peix .   El fumet ha de bullir 20 minuts.
Ara, en un morter, comensarem a picar els alls, la llesca de pa remullada amb aigua les ametlles torrades, tot ben picat que quedi una pasta. Ara i posarem la nyora (de pot) ben remenat i ara es l'hora de posar-hi el vi negre, i finalment el pebre vermell dolç. Reservarem
Pelarem les patates i les escapçarem  i axis deixarà anar tot el mido, les reservem.
Ara en una cassola  de fang  millor, amb oli ben calent i tirarem la picada. Deixarem que es faci una mica , no gaire. De seguida i tirarem les patates i els i donarem unes voltes , per tirar-hi el fumet que cobreixi les patates Ho salem i deixem que coguin a foc mitja uns 25 minuts.
M'entres , salem i empebrem les cues de rap. Les cloïsses les em posat amb aigua i sal ,perquè es purguin de la sorra que puguin tenir. Quan les patates siguin gairebé al punt.. incorporem el peix. Ho deixem coure uns 5-7 minuts i posem les cloïsses i deixem que s'obrin, Un parell de minuts mes i tirem el julivert trinxat  .
Poseu la cassola de fang al forn (grill)  3 o 4 minuts fins que faci aquella pel·lícula daurada tan agradable a la vista.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada