Ingredients
Una cua de
rap de 800gr
500gr. de
peix de roca
12 cloïsses
gallegues
1 kg de
patata blanca
1 fulla de
lleure
Aigua
Julivert
Oli d'oliva
Sal
Per la
picada
2cullarades
de nyores
Un grapadet
d'ametlles torrades
6 granets
d'all
Una llesca
de pa remullada
2 cullerades
grosses de pebre vermell
1 got de vi
negre
Sal
Preparació
Primerament prepararem
el fumet de peix . El fumet ha de bullir 20 minuts.
Ara, en un
morter, comensarem a picar els alls, la llesca de pa remullada amb aigua les
ametlles torrades, tot ben picat que quedi una pasta. Ara i posarem la nyora
(de pot) ben remenat i ara es l'hora de posar-hi el vi negre, i finalment el
pebre vermell dolç. Reservarem
Pelarem les
patates i les escapçarem i axis deixarà
anar tot el mido, les reservem.
Ara en una
cassola de fang millor, amb oli ben calent i tirarem la
picada. Deixarem que es faci una mica , no gaire. De seguida i tirarem les
patates i els i donarem unes voltes , per tirar-hi el fumet que cobreixi les
patates Ho salem i deixem que coguin a foc mitja uns 25 minuts.
M'entres ,
salem i empebrem les cues de rap. Les cloïsses les em posat amb aigua i sal ,perquè
es purguin de la sorra que puguin tenir. Quan les patates siguin gairebé al
punt.. incorporem el peix. Ho deixem coure uns 5-7 minuts i posem les cloïsses
i deixem que s'obrin, Un parell de minuts mes i tirem el julivert trinxat .
Poseu la
cassola de fang al forn (grill) 3 o 4
minuts fins que faci aquella pel·lícula daurada tan agradable a la vista.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada