dimecres, 26 de març del 2014

BONYOLS DE VENT DE LA IAIA PIA










Ingredients

200gr farina
100gr mantega
¼ l. llet
3 ous
1 ralladora de llimona
1 sobre Royal
Oli de gira-sol
Preparació
S’escalfa la llet junt amb la mantega, quan la mantega ja es fosa es treu del foc i s’hi tira la raspadura de llimona i la farina barrejada amb el llevat ben a poc a poc i tamisada, treballant-la molt. Quan ja es molt fina s’hi tira un ou i es remena bé , desprès s’hi tira un altre , i així fins els tres. Es deixa reposar una miqueta ,mentrestant preparem totes les coses per fregir-los. En una fregidora molt millor. Es comença a fregir que l’oli sigui tebi i amb poc foc s’hi van tirant els bunyols a culleradetes ben petites. Convé posar-ne pocs cada vegada, ja que augmenten molt  i no es podrien girar. Cal posar-la amb una escorredora metàl·lica perquè  no quedin tous.
Es poden farcir de crema,trufa o nata . Desprès els empolsem de sucre en pols.

1 comentari: