diumenge, 22 d’abril del 2012

FAVES A LA CATALANA


Ingredients


4Kg. de faves tendres amb pell
150gr de cansalada fresca viada
150gr de botifarra blanca ampla en un tros
150gr de botifarra negra,de faves, en un tros
Un manat de cebes tendres
Un manat d’alls tendres
Un tomàquet madur
Un remet compost de julivert, pastanaga,un brot de menta fresca i una fulleta de llaure
Una culleradeta d’anís
Un rajolí de vi ranci
Una cullerada de llard, oli, sal, i pebre
Una cullerada de farina
Orenga



Preparació

        Posar el llard i l’oli en un olla i fregir-hi la cansalada tallada a trossos amples, i quan comenci a enrossir-se afegir-hi els dos trossos de botifarra i donar-hi unes voltes.
        Retirar-ne les botifarres i tirar-hi les cebes tallades a trossos i els alls partits per la meitat. Continuar la cocció, anant-ho removent, fins que les verdures es notin toves. Afegir-hi el tomàquet pelat i tallat a trossos. Deixar-ho coure uns moments i ajuntar-hi les faves desgranades, prèviament i  posades en remull, i el remet d’herbes. Donar-hi unes voltes, posar-hi sal i una mica de pebre i escampar-hi pel damunt la farina. Per últim, afegir-hi el vi barrejat amb l’anís.
        Tapar l’olla amb un plat on s’hi haurà posat aigua calenta i una mica d’orenga, i coure-ho a foc suau . A mitja cocció afegir-hi les botifarres i acabar-ho de coure fins que les faves estiguin toves. Sacsejar-les de quan en quan afegir-hi aigua d’orenga si fos necessari.
        Per servir-ho, es col·loquen les faves en una plàtera i es posen, pel damunt, els talls cansalada i les botifarres tallades a rodanxes.
Nuri Mataró



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada