Ingredients
4Kg.
de faves tendres amb pell
150gr
de cansalada fresca viada
150gr
de botifarra blanca ampla en un tros
150gr
de botifarra negra,de faves, en un tros
Un
manat de cebes tendres
Un
manat d’alls tendres
Un
tomàquet madur
Un
remet compost de julivert, pastanaga,un brot de menta fresca i una fulleta de
llaure
Una
culleradeta d’anís
Un
rajolí de vi ranci
Una
cullerada de llard, oli, sal, i pebre
Una
cullerada de farina
Orenga
Preparació
Posar
el llard i l’oli en un olla i fregir-hi la cansalada tallada a trossos amples,
i quan comenci a enrossir-se afegir-hi els dos trossos de botifarra i donar-hi
unes voltes.
Retirar-ne les botifarres i tirar-hi les
cebes tallades a trossos i els alls partits per la meitat. Continuar la cocció,
anant-ho removent, fins que les verdures es notin toves. Afegir-hi el tomàquet
pelat i tallat a trossos. Deixar-ho coure uns moments i ajuntar-hi les faves
desgranades, prèviament i posades en remull,
i el remet d’herbes. Donar-hi unes voltes, posar-hi sal i una mica de pebre i
escampar-hi pel damunt la farina. Per últim, afegir-hi el vi barrejat amb l’anís.
Tapar l’olla amb un plat on s’hi haurà
posat aigua calenta i una mica d’orenga, i coure-ho a foc suau . A mitja cocció
afegir-hi les botifarres i acabar-ho de coure fins que les faves estiguin
toves. Sacsejar-les de quan en quan afegir-hi aigua d’orenga si fos necessari.
Per servir-ho, es col·loquen les faves en
una plàtera i es posen, pel damunt, els talls cansalada i les botifarres tallades
a rodanxes.
Nuri Mataró
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada