dimarts, 30 d’octubre de 2012

PANELLETS

</



Ingredients per la 
massa




1 kg ametlla Marcona mòlta.
1 kg sucre.
¼ patata amb pell o moniato
3 rovells d’ou i dues clares
Raspadura de llimona
Per la presentació
300 gr pinyons
100 gr ametlla sencera
250 gr granet d’ametlla
100 gr codonyat
50 gr coco ratllat


Preparació
Es bullen els moniatos o la patata amb pell, i es deixen refredar, peleu-los i aixafeu-los amb una forquilla.
En una cassola, aboqueu l’ametlla i el sucre,  que quedi ben barrejat. Aleshores afegiu la patata o el moniato i els ous un a un. Treballeu la massa que serveix per qualsevol classe de panellets.
De pinyons
Feu unes boletes amb la massa, passeu-les per una clara a punt de neu i després passeu-les pels pinyons prèviament barrejats amb un rovell d’ou.
De coco
Barregeu la massa amb coco; un cop ben barrejat, feu unes muntanyetes que després es passa per clara a punt de neu i s’arrebossa amb coco ratllat.
D’ametlla
Fareu unes boletes allargades que passareu per clara a punt de neu i desprès per el granet d’ametlla.      
De codonyat
Amb un tros de massa l’aplanarem i al mig i posarem una tira de codonyat, i ho enrotllarem. Tot seguit ho tallarem esbiaixat.
Se’n poden fer de moltes varietats
Un cop fets els panellets els pintarem amb un ou batut i els col·locarem en una safata prèviament engrassada i enfarinada.
Quan el forn estigui calent (200ºC) els posem a dins, apaguem el forn i encenem el grill. Els hi tindrem uns 10 minuts aproximadament, fins que estiguin daurats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada