diumenge, 29 de gener de 2012

MANDONGUILLES






 Ingredients

½ k carn picada de vedella
½ k  “     “      “ porc
1 ou sense
Sal i pebre
Farina blanca
Una llesca de pa de pagès
Un got de llet
1 ceba gran
2 tomàquets madurs
Un gra d’all


Per la picada

Un gra d’all
25 gr ametlles torrades
Una mica de farina
Julivert
½ culleradeta de cafè de pebre vermell
½ gotet de vi o de conyac.
Brou
Preparació

    Es posen les dues carns en un bol i s’hi tira la sal, el pebre, l’ou i la molla de pa remullada amb llet i escorreguda. Això es pasta amb les mans i quan ja esta ben barrejat amb l'ajuda de farina es fan les boletes de la mida d’una nou petita i es fregeixen amb oli.
    Es cola l’oli i s’hi fa el sofregit amb la ceba, l’all i el tomàquet. Quan es fet s’hi tiren les mandonguilles i una mica d’aigua calenta o millor brou i que faci una mica la xup xup i ja s’hi pot tirar la picada que haurem fet amb tots els ingredients per fer-la i deixeu que vagi fent  xup xup.
    També s’hi poden posar bolets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada