Llom
amb ametlles
Ingredients
½
llom
100gr.
Ametlles torrades
Mantega
i oli
1
ceba mitjana
½
l. De llet
1
llimona
½
canó de canyella
Preparació
El ½ llom es fa tallar a fulls com si
fos un llibre, es sala per dintre i per fora. S’engrunen les ametlles i se’n
posa una culleradeta a cada full i es lliga amb un cordill.
En una cassola de terra (millor antiadherent)
es fa un bon sofregit de ceba amb l’oli i una mica de mantega, abans de que
agafi color s’hi posa el tall i el fas enrossir de tots costats. Seguidament i
tires un got de llet i un altre d’aigua, les ametlles que hagin sobrat, el ½ canó
de canyella i un xic de pell de llimona. Ha de coure a poc foc 1 ½ h, es tomba
de tan en tan i mirant que no s’agafi. Ha de quedar amb poc suc.
Cal anar-hi afegint miquetes d’aigua i
llet.
Un
cop cuit es treu de la cassola i es deixa refredar a part, un cop fred es talla
a rodanxes i es torna a posar a la cassola amb el suquet que hi havia quedat, s’escalfa
una mica sacsejant la cassola per que no s’enganxi. I ja es pot servir ben
calent.
Nuri
Mataró
En deferència a la Pilar afegeixo la recepta del llom i
sento no tenir cap foto. Fa molt de
temps que no faig aquet plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada