Amanida de patates
Ingredients :
3 patates.
2 advocats.
3 ous.
Tomàquets xerri.
Olives negres.
Per la maionesa:
200 ml. d’oli de girasol.
100 ml. de llet.
2 cullerades de vinagre o de llimona.
Sal i all a gust.
PREPARACIÓ.
Rentem les patates ben netes i les posem a coure amb força aigua. Quan les punxeu amb la forquilla i veieu que son cuites ,les reserveu fora de l’aigua i que es refredin.
En un altre atuell bulliu els ous 10 minuts amb aigua, un polsim de sal i una cullarada de vinagra blanc. Un cop cuits reserveu.
Mentrestant farem la maionesa: En un pot del minipimer posarem la llet, l’oli, el vinagra o la llimona, la sal a gust i si es vol un granet d’all. Es posa el minipimer a dintre i engega sense moura gents fine que l’oli hagi desaparegut i ja podem bellugar una mica i ja estara la maionesa feta.
Pelem les patates i les tallem a rotllanes i les posem en una plata ben esteses, pel damunt i posem la maionesa ( una mica a cada tros de patata) .
Palem els advocats i els tallem a tires, però abans i escorrerem una llimona per sobre perquè no s’oxidi i ja el podem posar per sobre de de les patates. Ara parlarem els ous i també els tallarem a rotllanes i es posarem per sobre, just ara i posarem els tomàquets xerri i les olives negres.
A la nevera tapat amb paper film i a l’hora de servir un rajolinet d’oli d'oliva verge extra.
Bon profit.
Nuri Mataró
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada