SABRE DE SANT SIMÓ
Una tradició de Mataró
Ingredients:
2 ous
50 grs. sucre
500 grs. farina de força.
100 grs. mantega liquida.
25 grs. de llevat de forner. (fresc).
1 "xupito" d'aigua d'azar.
1 "xupito" de rom.
Relladura de taronja i de llimona.
2 dl. de llet. (un got mida vi ) Si en necessites mes, si va afegint de mica en mica. Que quedi lligada.
El forn a 170ºc a baix i a dalt. Uns 15 minuts. Depèn del forn.
Preparació:
En un bol es posa la farina, el sucre, els ous, la mantega, el llevat, les raspadures, el rom, l'aigua d'azar i la llet .
S'amassa tot que quedi ben lligat i es fa una bola i es posa en un bol i es tapa amb un drap net i es deixa que fermenti. T'he de multiplicar el seu volum. ( pot ser tota la nit a la nevera) Unes dos hores, depèn de la temperatura ambient. Es torna amassar i s'hastira amb el corro i quan esta ben estirat si posa un xic de llar i amb la ma es va estenen per sobre . Tot seguit si posa un corro de massapà i s'enrrolla i s'ha li dona la forma de sabre. Els pinta amb ou batut i si tira sucre ,ametlles, fruita confitada . Es deixa a dintre el forn (apagat) fins que torni a creixa. Quan el forn esta calent ja es pot enfornar.
Amb aquesta recepta tambe es pot fer la coca de Sant Joan, el tortell de reis i el que tu vulguis.
Bon profit.
Nuri Mataró Viñals
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada