dissabte, 29 d’octubre del 2022

 




SABRE DE SANT SIMÓ

Una tradició de Mataró

Ingredients: 

2 ous

50 grs. sucre

500 grs. farina de força.

100 grs. mantega liquida.

25 grs. de llevat de forner. (fresc).

1 "xupito" d'aigua d'azar.

1 "xupito" de rom.

Relladura de taronja i de llimona.

2 dl. de llet. (un got mida vi ) Si en necessites mes,    si va afegint de mica en mica. Que quedi lligada.

El forn a 170ºc a baix i a dalt. Uns 15 minuts. Depèn del forn.

Preparació: 

En un bol es posa la farina, el sucre, els ous, la mantega, el llevat, les raspadures, el rom, l'aigua d'azar i la llet  .

 S'amassa tot que quedi ben lligat i es fa una bola i es posa en un bol i es tapa amb un drap net i es deixa que fermenti. T'he de multiplicar el seu volum. ( pot ser tota la nit a la nevera) Unes dos hores, depèn de la temperatura ambient. Es torna amassar i s'hastira amb el corro   i quan esta ben estirat   si posa un xic de llar i amb la ma es va estenen per sobre . Tot seguit si posa un corro de massapà   i s'enrrolla  i s'ha li dona la forma de sabre. Els pinta amb ou batut  i si tira sucre ,ametlles, fruita confitada . Es deixa a dintre el forn (apagat) fins que torni a creixa. Quan el forn esta calent ja es pot enfornar.

Amb aquesta recepta tambe es pot fer la coca de Sant Joan, el tortell de reis i el que tu vulguis.      

                                                                                    Bon profit.

Nuri Mataró Viñals                                      



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada