PASTIS DE L'ESTELADA
Ingredients per el pa de passic
100gr. de
sucre
100gr. de
Maizena
6 ous
garants
Un paquet de
Royal
Paper de
forn
Preparació
S'ha separen
els rovells de les clares amb dos vols diferents. El que hi han els rovells i
posem la Maizena i el sucre i també el Royal es bat amb unes beril·les,
elèctriques millor, fins que canvia de color i augmenta un xic. En el altre vol
que hi han les clares i posem un pessic de sal i les batem a punt de neu ,
tenen de quedar ben fortes i ja es pot barrejà tot amb molt de conta perquè no
perdin volum.
En un motlle
per el forn i que no es trenqui .Ha hi posarem paper de forn retallat a la mida del cul del motllo. Tan el motllo com el paper es
tenen d'untar amb oli HI abocarem la pasta i ja el podrem enforna amb el forn
ja calent a 190ºc per un espai de uns 25 a 30 minuts, segons els forns.
Tan punt es
cuit es teu del forn i es tira al terra que rebi un cop ben fort això fa que
desprès no vagi el seu volum.
Almívar per banyar
80 gr. D’aigua
170 de sucre
Unes gotes de llimona
Per aromatitzar afegir-hi algun licor, cafè, o suc de
fruites si es per nens
Es
posa tot amb un pot al foc. Quant bull es va remant fins que el almívar estigui
al punt. Deixem que es refredi i aleshores el posem en el pa de pessic
que aurem obert per la midat . Amb un pinzell es mes fàcil de posar
El farcit de nata
2 cullerades
de formatge per unta tipo Philadelfia
Sucre a gust
Muntarem la
nata , a mig muntar i posarem el sucre, muntarem una mica mes i es aleshores
que i afegirem el formatge ( perquè dongui mes força a la nata i no es troba el
gust)
Amb una màniga
pastissera ja podeu posar la nata, tota ben igualada i tapa el pastis
Per la gema
3 rovell d'ou
115 gr. Sucre
35 c. c. D'aigua
Per fer la gema barregeu els rovell,
el sucre i l'aigua, i poseu en un pot, i el poseu al foc, molt baix i sense
deixa de remenar fins aconseguir una crema espasa. Quan ja sigui freda
l'escampeu per sobre el pastis , s'hi voleu la podeu crema, en aquet no .
L'estelada es feta d'una especia
de" pastelina" de sucre que ja venen i la t'he de modelar un mateix
Nuri
Mataró
Visca la terra, lliure i ben dolça! Petons!
ResponEliminaQuin pastís més patriòtic i més guapo, Núria!
ResponElimina