dimarts, 22 de novembre del 2011

ALL I OLI



All i oli

Ingredients

Oli d’oliva
Un ou
Alls, sal
 un trosset de patata bullida (opcional)

Preparació

Posem la sal en el morter, pelem els alls (a gust) i es piquen molt bé en el morter fins que queda una pasta molt fina. Es  tira el rovell de l’ou i es va remenant i tirant l’oli gota a gota per que lligui. Se’n fa la quantitat que es vol.

PAELLA NURI


Paella Nuri


Ingredients per 4 persones



400 gr de arròs
2 litres de fumet de peix
Una sèpia mitjana
200grs de costella de porc
4 salsitxes
8 gambes
1 pobrot vermell
1 pobrot verd
8 gras d’all
4 tomàquets 
Julivert
¼ k de musclos
2 carxofes si es el temps



Preparació

        En una paella per fer arròs s’hi posa oli d’oliva, es fregeix la costella tallada petita i les salsitxes i (si es temps d’escarxofes , un parell tallades a quarts ). Un cop sigui ben ros tot es  reserva en un plat. Després  s’hi posen les gambes , tomba i tomba per cada banda, es reserven. Tallarem els pebrots a daus i els tirarem a la paella i quan comencin a estar cuits i tirarem els alls, tallats ben petits fins que siguin rossos llavors i tirarem el tomàquet ratllat junt amb el julivert tallat ben petit.
        Quan quasi sigui cuit s’hi tira la sèpia tallada petita junt amb la “salsa”.   Quan estigui cuit s’hi afegeix la costella, les salsitxes i les escarxofes. Tot seguit s’hi tira l’arròs i els pèsols, se li dona unes voltes, perquè penetrin els gustos, ja i podem tira el fumet de peix junt amb suc dels musclos, que ja tindrem oberts. 3 cullerots per cada 100gr. = 12 cullerots.
S’hi tira el pebre vermell i la sal. 10 minuts a foc fort i llavors si posen amb gust les gambes i els musclos i 5 minuts a foc suau. Ja podem tancar el foc i tapar la paella amb un drap net duran 5 minuts i ja el podem servir.
Nuri Mataró