dimecres, 23 de novembre del 2011

BESCUIT DE XOCOLATA






Ingredients per a quatre persones

3 ous
1 sobre de llevat
1 iogurt natural ensucrat
Mig envàs d'iogurt de farina
Mig envàs d'iogurt d'oli de gira-sol
1 envàs i mig de sucre
1 envàs de xocolata en pols

Preparació

Barregeu tots el s ingredients en un bol, incorporar-los d'un en un i remeneu-los amb energia. Introduïu la barreja en una safata que pugi anar al microones prèviament folrada amb paper de forn. Empolvoreu-ho amb una miqueta de sucre o unes baines de xocolata i introduïu-ho al microones duran 8 minuts a màxima potencia.
Quan ja es fred si pot espolsa sucre llustre o be flocs de xocolata.
Nuri Mataró


MONA DE XOCOLATA I NATA


Ingredients


200 gr. Xocolata negra
        4 ous
        100 gr. Mantega
        80 gr. Farina
        1 sobre de llevat
        3 cullerades de conyac
        100 gr. sucre
        1 brik de nata per muntar de 200gr. i 50gr. de         sucre

Preparació

Es desfan 200 gr. de xocolata amb 100 gr. mantega (poc foc o microones).
Per un altre costat es barregen 4 rovells d’ou amb la farina i el llevat, 3 cullerades de conyac i 100 gr. de sucre. Afegim  la xocolata que hem barrejat amb la mantega ja desfeta i ho barrejarem bé. Finalment s’afegeixen les 4 clares a punt de merenga poc a poc. 
Barregen suaument.
Es posa al forn uns 30 minuts a uns 160º
Munteu-ho la nata junt amb els 50gr. de sucre, fins que quedi ben forta.
En molt de conte perquè no es trenqui, obriu-ho el pastis per la meitat i ha hi posarem la nata batuda i el tornarem a tapa amb la tapa del pastis. Amb la resta de nata es per adornar per sobra i fer volar d'imaginació.
Bona Mona
Nuri Mataró.