ARROS
CALDOS DE LLAMANTOL
INGREDIENTS
2 Llamàntols
8 gambes
Alls i julivert
Una ceba
2 tomaconts
Pebre vermell dolç
Un got de vi blanc
Un litre i mig de caldo de peix vermell
300gr. d'arròs Bomba
Preparació
Primer de tot es fer un suquet de cap de gamba vermella.
En força oli fregirem els caps i les peles de les 8
gambes vermelles. Les cues les podeu incorpora al plat o guardar per una altre
plat. No en surt gaire, però es molt concentrat. Ho reservem.
El llamàntol l'heu de compra viu o congelat.
Aquet abans de talla'l a saltat de l'aigüera
Arriba el moment
de mata la "bestia".
Le separat la cua del cap , desprès de la cua
n'he fet tres talls i del cap l'he partit per la meitat amb les tisores i he separat les pinces , tot aquet proses l'he
fet sobre d'una plata perquè tots els sucs
del llamàntol s'han d'aprofitar. Es aigua de mar i es vital no perdre
aquet suc i s'ha tirar dins del caldo. Amb el mateix oli de fregir les gambes ben calen i
l'he sallat i reservem.
En el mateix oli i fregim els alls
.
Seguidament incorporem la ceba, deixem que es dori
lentament.
Afegim el tomàquet rallat.
El concentrat dels caps de
gambes, una cullerada de pebre vermell dolç i un got de vi blanc.
Ho deixem 5 minuts
que evapori l'alcohol.
Ara i posarem un litre i mig de brou de peix vermell, ja
que posarem 300gr. d'arròs bomba . Això s'ha de mesurar be . S'han de posar 4
vegades el pes total de l'arròs. Per tan , per 300gr. serien 1200gr. de brou... però sempre poso
1500gr. ..per que m'agrada axis. Penseu
que tampoc no es el mateix 1500gr. que un litre i mig , degut a la densitat del
brou.
Quan arrenqui el bull li passem el turmix per tritura
totes les restes d'all, ceba, etc.
Quan arrenqui el
bull de nou incorporem l'arròs.
L'arròs ha de coure uns 20 minuts de rellotge, axis que als
15 minuts i afegirem el llamàntol.
Remeneu-lo bé que no quedi l'arròs enganxat a baix de la
cassola .
Heu d'anar tastant el suquet i rectificar de sal.
Amb el foc apagat , deixeu reposar el plat uns 5 minuts.
I ja el podeu servir.
Per mi és el "non plus ultra" dels arrossos!!!
ResponElimina