Ingredients
per la
massa
1 kg ametlla Marcona
mòlta.
1 kg sucre.
¼ patata amb pell o moniato
3 rovells d’ou i dues clares
Raspadura de llimona
Per
la presentació
300 gr pinyons
100 gr ametlla sencera
250 gr granet d’ametlla
100 gr codonyat
50 gr coco ratllat
Es bullen els moniatos o la patata amb pell, i es deixen
refredar, peleu-los i aixafeu-los amb una forquilla.
En una cassola, aboqueu l’ametlla i el sucre, que quedi ben barrejat. Aleshores afegiu la
patata o el moniato i els ous un a un. Treballeu la massa que serveix per
qualsevol classe de panellets.
De
pinyons
Feu unes boletes amb la massa, passeu-les per una clara a
punt de neu i després passeu-les pels pinyons prèviament barrejats amb un
rovell d’ou.
De
coco
Barregeu la massa amb coco; un cop ben barrejat, feu unes
muntanyetes que després es passa per clara a punt de neu i s’arrebossa amb coco
ratllat.
D’ametlla
Fareu unes boletes allargades que passareu per clara a
punt de neu i desprès per el granet d’ametlla.
De
codonyat
Amb un tros de massa l’aplanarem i al mig i posarem una
tira de codonyat, i ho enrotllarem. Tot seguit ho tallarem esbiaixat.
Se’n poden fer de moltes varietats
Un cop fets els panellets els pintarem amb un ou batut i
els col·locarem
en una safata prèviament engrassada i enfarinada.
Quan el forn estigui calent (200ºC) els posem a dins,
apaguem el forn i encenem el grill. Els hi tindrem uns 10 minuts
aproximadament, fins que estiguin daurats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada